poniedziałek, 11 grudnia 2017

Surówka z kalarepy

Surówka z kalarepy z dodatkiem koperku



Brak pomysłu na surówkę? Surówka z chrupiącej i soczystej kalarepy będzie świetną odmianą, z dodatkiem koperku tworzy pyszny dodatek do prostego obiadu. Nie ma potrzeby używania soli ani pieprzu. Jedynie co potrzebujemy to 3 składniki i gotowe. :) 

Koniecznie spróbujcie. 



Przepis: (dla 4 osób) 

Składniki:

2 kalarepy
pęczek świeżego koperku
2 łyżki gęstej śmietany. 

Wykonanie:


1. Kalarepę obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce do warzyw na dużych oczkach. 

2. Koperek myjemy i siekamy. Dodajemy do kalarepy. 


3. Dodajemy 2 łyżki gęstej śmietany. Całość ze sobą łączymy. 


Surówka gotowa :) 

Pozdrawiam 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moich postów