Przejdź do głównej zawartości

O mnie



Nazywam się Małgosia i mam 30 lat. 








Zawsze ważne było dla mnie aby robić w życiu to co kocham. Kierować się swoimi pasjami, zainteresowaniami tylko wtedy możemy być szczęśliwi. Nie zawsze nam się to udaje ale trzeba walczyć o spełnienie swoich marzeń.


Jedną z moich pasji jest tworzenie różnorodnych potraw, bawienia się przyprawami odkrywać nowe smaki i doznania.

Od dziecka jestem wegetarianką w moim domu nigdy nie było mięsa. Dla mnie to było naturalne, że się nie je mięsa i dziwiło mnie że inni je jedzą. Dla mnie bycie wegetarianką to nie tylko dieta, lecz coś więcej. To sposób życia. Jest naturalną sferą i pozwala mi żyć w zgodzie z samym sobą. 

Od zawsze lubię oglądać różne programy kulinarne i pomimo że wiele tam potraw mięsnych zawsze wyciągam jakieś pomysły które mogę również zastosować w mojej kuchni. Zapraszam wszystkich do wyruszenia razem ze mną w podróż po mojej kuchni, czasem to będą proste i banalne potrawy ale czasem myślę że i was zaskoczę. :) 

Pozdrawiam wszystkich czytelników...

Komentarze

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moich postów

Popularne posty z tego bloga

Ciasto na pierogi (100 pierogów)

Delikatne, elastyczne ciasto na pierogi Za pewne wiele osób, szuka idealnego przepisu na ciasto pierogowe. Jeśli lubicie takie delikatne, rozpływające się w ustach pierogi , ten przepis na pewno przypadnie Wam do gustu.   Z tego ciasta na prawdę wychodzą pyszne pierogi.  Kochani w komentarzach niektórzy piszą, że użyłam dużo soli, jednak ciasto na prawdę nie było mocno słone, ale jeśli uważacie, że soli jest faktycznie za dużo, to nie dodawajcie. :)

Sernik z serka Skyr

Przepis na ten sernik dostałam od mojej mamy. W oryginalnym przepisie jest użyty twaróg półtłusty, a że w Danii nie ma dostępu do twarogu użyłam serka skyr w wiaderku o smaku waniliowym.  Skyr jest islandzkim wyrobem mlecznym podobnym do jogurtu, chodź mi w smaku bardziej przypomina serki homogenizowane.  Ciasto jest genialne, smakowało całej rodzince. Po prostu rozpływa się w ustach. Dlatego z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić.

Wegetariański obiad po śląsku

Kluski śląskie z wegańską roladą i modrą kapustą z sosem al'a pieczeniowym Dzisiaj miałam ochotę na typowo śląski obiad, kluski, rolada i kapusta modra. A że jestem wegetarianką zaczęłam się zastanawiać jak mogę przyrządzić wegetariańską roladę. Postanowiłam troszkę pokombinować licząc się z tym, że coś może nie wyjść. Jednakże mój strach miał tylko wielkie oczy, gdyż rolada wyszła idealna, smakowita, perfekcyjna. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu.  Zapraszam was na wegetariański śląski obiad ...