piątek, 15 grudnia 2017

Farsz na pierogi ruskie

Farsz z białego sera, ziemniaków i cebuli 



Farsz na pierogi ruskie, to sprawa indywidualna, każdy ma inne smaki, jedni lubią delikatny inni bardziej pikantny. Razem z mężem nie wyobrażamy sobie aby w farszu zabrakło cebuli. Wolimy zdecydowanie pierogi z farszem wyrazistym w smaku. 

Kolejna kwestia to proporcje sera i ziemniaków, jedni dają więcej ziemniaków zaś inni sera. A jak robię ja? 

Zapraszam do zapoznania się z przepisem. :)



Przepis: (około 80 pierogów)

Składniki:

1 kg ziemniaków

0,5 kg białego sera półtłustego

4 cebule

pieprz, sól

dodatkowo: masło do smażenia

Wykonanie:


1.  Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. 

2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na masełku na złoty kolor. 

3. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, biały ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do ziemniaków, dodajemy usmażoną cebulkę, a całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 



Pyszny farsz na pierogi gotowy :) A jeśli szukacie przepisu na ciasto zapraszam tutaj: ciasto na pierogi











Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moich postów