Przejdź do głównej zawartości

Posty

Tofu jako al'a ryba po grecku

Tofu z warzywami - al'a ryba po grecku Dzisiaj mam dla was na prawdę smaczną propozycję na danie z tofu. Tofu jest to wegański twarożek sojowy wytwarzany w procesie koagulacji mleka sojowego. Tofu ma bardzo dużą zawartość białka, jest źródłem tłuszczów roślinnych nienasyconych, jest również źródłem wapnia, soli mineralnych i witamin: żelaza, fosforu, potasu, sodu, witamin z grupy B, choliny i witaminy E. Dzisiaj mam dla was na prawdę smaczną propozycję na danie z tofu.  Koniecznie przeczytajcie przepis :)

Roladki z zielonego ogórka

Roladki z zielonego ogórka z serkiem śmietankowym i rzodkiewką Takie roladki na pewno idealnie się sprawdzą na przyjęciu, są lekkie, smaczne i szybkie do zrobienia a i pięknie się prezentują.  Kochani życzę wam Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy!!!

Sałatka buraczana

Sałatka buraczana z ogórkiem kiszonym i kukurydzą Kochani szybko dziele się z wami znakomitym i prostym przepisem na na prawdę bardzo smaczną sałatkę. 3 składniki a smaki są obłędne. Ta sałatka gościła na moim stole rok temu w sylwestra, tak wszystkim smakowała, że i w tym roku postanowiłam ją zrobić.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem

Pierniczki

Pierniczki z przepisu własnego i od Dr. Oetker  Próbuję nadrobić zaległości, tyle przepisów a brak czasu aby wszystko wam pokazać.  Postanowiłam wypróbować pierniczki od Dr. Oetker, z efektów byłam bardzo zadowolona. W opakowaniu czekała również na mnie foremka do pierniczków. :)  Pierniczki robiłam również z przepisu który wykorzystałam na Chatkę z piernika przepis tutaj:  ciasto na pierniczki

Makówki

Pyszna śląskie makówki z gotowej masy makowej  Witajcie kochani po krótkiej przerwie świątecznej. Nie było czasu, aby podzielić się wcześniej przepisami typowo świątecznymi. Jednym właśnie takim przepisem są makówki, które w tym roku gościły u mnie na stole zamiast makowca.  Szczerze polecam te łakocie.  Potrawa jest znakomita dlatego,  będę robić je częściej niż tylko na święta.  Moje makówki bardzo skromne z małą ilością bakalii, ale oczywiście to ile użyjecie bakalii zależy już tylko od was. Makówki najlepiej zrobić dzień przed spożyciem.