Kotlety z cukinii
Post z kotlecikami miał być zamieszczony wczoraj, ale inne obowiązki na to nie pozwoliły. Szybciutko nadrabiam zaległości i jeśli jeszcze takich kotletów nie jedliście musicie koniecznie spróbować.
Kotlety z cukinii są bardzo smaczne, szczególnie jak cukinia jest jeszcze młoda. Kotlety można jeść na ciepło i zimno, jako dodatek do obiadu lub po prostu same. Mi smakują zawsze. :)
Przepis:
Składniki:
2 małe cukinie
mąka
3 jajka
bułka tarta
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka, oregano, tymianek.
1. Cukinie dokładnie myjemy i kroimy średniej grubości talarki.
3. w osobnych talerzach przygotowujemy, mąkę, bułkę tartą i jajka wymieszane z przyprawami.
5. Smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego. :)
Ja takie kotleciki to nawet na kanapkę do pracy sobie kładę. Pycha :)
OdpowiedzUsuń