Ryż z warzywami
Przepraszam za parę dni nie obecności, jednak weekendy staramy się spędzać jak najmniej przy komputerze.
Dzisiaj mam dla was propozycję na sycące i smaczne danie dla miłośników dań z ryżem.
W miksie warzyw na patelnie znalazły się takie warzywa jak:
marchew, groszek, pieczarki, papryka, kukurydza, cebulka koktajlowa. Całość dobrze doprawiona tworzy pyszne wegańskie danie.
Przepis:
Składniki:
1 szklanka ryżu pełnoziarnistego
750 g warzyw mrożonych (marchew, groszek, pieczarki, papryka, kukurydza, cebulka koktajlowa) lub świeżych.
150 ml bulionu warzywnego
3 łyżki przecieru
2 łyżeczki sosu sojowego
sól, pieprz, cząber, zioła prowansalskie, papryka słodka, bazylia,
Wykonanie:
1. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu zachowując proporcje 1:2 (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody)
2. Warzywa dusimy na głębokiej patelni do miękkości, dodajemy ugotowany ryż, całość zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy 3 łyżki przecieru, sosu sojowego i doprawiamy przyprawami do smaku.
Całość jeszcze podsmażamy przez około 5 minut na patelni.
Smacznego
Uwielbiam takie szybkie dania :)
OdpowiedzUsuńProste i smaczne :) Czy w swojej kuchni filtrujesz wodę? My mamy wodę z filtra redox, która to woda wspomaga odporność organizmu, pomaga zwalczać negatywny wpływ środowiska zewnętrznego na nasz organizm.
OdpowiedzUsuńJa mam dzbanek na wodę z filtrami maxtra.
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńaninYrua Nick Alvarado UnHackMe
OdpowiedzUsuńAdvanced SystemCare Pro 15.5.0.267
Adobe Illustrator
Install
odachebin