Zdrowa Sałatka a'la Margaret
Są takie dnie kiedy nie mamy ochoty zjeść niczego ciężkiego i wtedy idealnym pomysłem jest sałatka. Taki dzień był właśnie wczoraj, piękny gorący dzień, i taka sałatka była idealnym rozwiązaniem. Treściwa, smaczna, pełna witamin a jako dodatek bułka czosnkowa. Często takie sałatki robię, i często zmieniam składniki ale zawsze jest pyszna, a to najważniejsze. :)
Przepis:
Składniki: (dla 4 osób)
Miks sałat (ja miałam taki: sałata lodowa, kapusta, radicchio, endywia, sezonowe sałaty dodatkowo - cukinia i marchewka.)
2 pomidory
pęczek rzodkiewek
1 puszka czerwonej fasoli
150 gramowa puszka kukurydzy
235 gramowy słoiczek oliwek
200 g sera feta
zioła do sałatek
sól, pieprz
opcjonalnie bagietki czosnkowe
Wykonanie:
1. Miks sałat wsypujemy do miski
2. pomidory i rzodkiewki kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty.
3. fasolkę, kukurydzę, oliwki i ser feta wrzucamy do miski
4. Naszą sałatkę skraplamy oliwą dodajemy około 2 łyżeczki ziół do sałatek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Całość mieszamy, podajemy z pieczywem, w moim przypadku były to bagietki czosnkowe.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moich postów