Sałata lollo bionda z rzodkiewką, pomidorkiem, ogórkiem i kukurzydzą
Sałatki uwielbiam różnego rodzaju, soczyste - wspaniały, pełen witamin dodatek do obiadu. Chociaż powiem wam szczerze że do takiej sałatki to nie potrzebuje nic więcej mogłabym jeść ją samą. :)
Sałata lollo bionda bardzo przypadła mi do gustu.
...
Składniki:
1 główka sałaty lollo bionda
2 pomidory
1 ogórek zielony
5 rzodkiewek
1 puszka kukurydzy
1 opakowanie sosu sałatkowego francuski winegret
3 łyżki oliwy
3 łyżki wody
pieprz
Wykonanie:
1. Wszystkie warzywa umyć.
2. Sałatę rwać rękoma wrzucając do salaterki.
3. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
4. Pomidorki pokroić w kostkę, tak samo rzodkiewkę.
5. Kukurydzę odcedzić i dodać do reszty warzyw.
6. Sos sałatkowy wymieszać z 3 łyżkami oliwy i z 3 łyżkami wody. Odstawić na 10 minut.
7. Sos sałatkowy wlać do sałaty całość wymieszać, ewentualnie dodać odrobinę pieprzu.
8. Sałata pasuję jako dodatek do różnorodnych dań, lub sprawdzi się idealnie jako przystawka.
mniam:)
OdpowiedzUsuńprostota a taka pychotka :)
Usuń