środa, 19 października 2016

Sałata rzymska z papryką i kukurydzą

Sałata rzymska z papryką i kukurydzą w sosie czosnkowym


Sałatka ta, może być dodatkiem do obiadu lub po prostu można jeść ją samą. Jest tak smaczna że aż brak mi słów. :) Sałatek u mnie na blogu mało, bo jak już raz spróbujemy jakiejś, moglibyśmy tą samą robić bez przerwy. :)
Tak mało składników a można zjeść coś na prawdę dobrego. 

Więcej o sałace rzymskiej możecie przeczytać tutaj: Sałata rzymska


 Spróbujcie koniecznie tego przepisu.


Przepis:

Składniki:

2 serca sałaty rzymskiej

1 czerwona papryka 

mała puszka kukurydzy (150 g )

250 g creme fraiche 38% lub gęsta śmietana 

opakowanie sosu sałatkowego cezar o smaku czosnkowym 

sól, pieprz

Wykonanie:

1. Sałatę i paprykę myjemy i kroimy drobno, lub grubiej, jak kto woli. 


2. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałaty i papryki. 


3. Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z creme fraiche lub z gęstą śmietaną i wlewamy do warzyw i całość mieszamy.


4. Na koniec delikatnie solimy i dodajemy pieprzu do smaku.


Pyszna sałatka gotowa.



Smacznego


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moich postów