Sałata rzymska z papryką i kukurydzą w sosie czosnkowym
Sałatka ta, może być dodatkiem do obiadu lub po prostu można jeść ją samą. Jest tak smaczna że aż brak mi słów. :) Sałatek u mnie na blogu mało, bo jak już raz spróbujemy jakiejś, moglibyśmy tą samą robić bez przerwy. :)
Tak mało składników a można zjeść coś na prawdę dobrego.
Więcej o sałace rzymskiej możecie przeczytać tutaj: Sałata rzymska
Spróbujcie koniecznie tego przepisu.
Przepis:
Składniki:
2 serca sałaty rzymskiej
1 czerwona papryka
mała puszka kukurydzy (150 g )
250 g creme fraiche 38% lub gęsta śmietana
opakowanie sosu sałatkowego cezar o smaku czosnkowym
sól, pieprz
Wykonanie:
1. Sałatę i paprykę myjemy i kroimy drobno, lub grubiej, jak kto woli.
2. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałaty i papryki.
3. Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z creme fraiche lub z gęstą śmietaną i wlewamy do warzyw i całość mieszamy.
4. Na koniec delikatnie solimy i dodajemy pieprzu do smaku.
Pyszna sałatka gotowa.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moich postów