Chipsy ze skórek jabłka w cukrze i cynamonie
Po raz kolejny miałam do wykorzystania troszkę skórek,
jabłka wykorzystałam do zrobienia babeczek z jabłkami. Ostatnio ze skórek zrobiłam herbatkę jabłkową, tym razem postanowiłam spróbować z nich chipsy. Wyszły na prawdę smaczne i znakomicie nadawały się jako lekka przekąska.
Składniki:
skórki z 3 jabłek
1 łyżeczka cukru brązowego
1 łyżeczka cynamonu
parę kropel wody
Wykonanie:
1. Cukier mieszamy z cynamonem
2. Skórki z jabłka skraplamy paroma kroplami wody i dodajemy cukier z cynamonem.
3. Całość mieszamy tak żeby na każdej skórce było trochę cukru i cynamonu.
4. Skórki wykładamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Skórki pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez około 40 minut.
6. Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia.
Potem wykładamy do salaterki i przekąska gotowa. :)
Dzięki Tobie pierwszy raz coś spaliłam. Przepis nie jest ok. Po niecałych 20-stu minutach z piekarnika wyciągnęłam kawałki węgla. A szkoda, bo zależało mi na tym, żeby skórki jabłek nie poszły na zmarnowanie.
OdpowiedzUsuńPrzykro mi. Piekarnik piekarniki nie rowny tak z tego wynika. U mnie trwało to 40 min a na zdjęciu widać ze wszystko wyszlo. Przepis jest dobry ale wychodzi na to ze u ciebie by starczyło 10 min w piekarniku skoro po 20 było spalone
UsuńNastępnym razem :)
UsuńOgólnie pomysł na przekąskę świetny :)
Super kochana przepis!!! Dziękuję i polecam!!💕
OdpowiedzUsuńFaktycznie piekarnik piekarników nierówny ale jak skomentowała Paulina 200 C i 40 min to niepowodzenie pewne.
OdpowiedzUsuńSuper przepis!
OdpowiedzUsuń